about

MUP is sinds 1986 actief om muziek te promoten die nauwelijks aandacht krijgt in de reguliere, en zelfs minder reguliere media. Dat was in de begintijd met het radioprogramma "Radio Peking" op Radio Scorpio om rap en hiphop (dat toen nog electro heette!) te promoten, en iets later als één van de eerste programma's in Vlaanderen de housemuziek onder de aandacht te brengen. Het volgend radioprogramma "Ants in my pants" op Scorpio belichtte de toenmalige hippe stroming van nu-soul/funk, rare grooves en deep-house.

Tegenwoordig ligt de focus op 3 projecten: netwaves, Electronic Hippies en The Dubby Brothers waarover je hier meer info vindt. MUP is een vzw. gevestigd in Leuven met ondernemingsnr. 0432.021.073

---

Since 1986 MUP is promoting music which is not covered in regular media, and even by less regular media. We started with rap and hiphop (then still called electro), and later on house music on the oldest independent local radio Radio Scorpio. We continued with nu-soul/funk, rare grooves and deep-house.

Nowadays our focus is on 3 projects: netwaves, Electronic Hippies and The Dubby Brothers which are explained here.

MUP is a non-profit with base in Leuven (BE)